Bayilik
Galeri
+90 312 386 05 99
Pimapen
Pencere ve Kapı Sistemleri
Sürme Sistemleri
Pencere ve Kapı Donanım Sistemleri
Albert Genau
Hizmetlerimiz
Kurumsal
Satış Noktaları
Merak Ettikleriniz
İletişim
English
Merak Ettikleriniz
Abay Hakkında Merak Ettikleriniz
Garanti süresi ne kadar ?
Pimapen garantisi, yalnızca Pimapen yetkili satış noktalarından satın alınan Pimapen ürünleri için geçerlidir. Kullanıcı hataları hariç bütün malzemeler 2 yıl ücretsiz garanti kapsamındadır.
Tek açılım pencereler ile çift açılım pencereler arasındaki fiyat farkı ne kadar?
Kanadın ebatlarına ve kilitleme noktalarına bağlı olarak fiyatlar değişmekte olup çift açılım pencerelerde ortalama 100 TL - 120 TL arasında fiyat farkı olmaktadır.
Beyaz ve renkli Pimapen pencere arasında fiyat farkı ne kadardır?
Toplamdaki profil oranına göre beyaz ve renkli Pimapen pencere arasındaki fiyat farkı %10 ile %20 arasında değişmektedir.
İç ve dış yüzey için farklı renk seçimi yapabilir miyiz?
Binanın dış görünüşünü bozmayarak pencere dış yüzeyinde bina yapısına uygun iç yüzeyinde ise evinizin mimarisini uygun renk seçimi yapabilirsiniz.
Çocuğumun odasında pencere kol güvenliği için uygun ürün var mıdır?
Pimapen ürün yelpazesinde seçeceğiniz ürün ile beraber temperli veya lamine cam seçimi yapmanız güvenlik için önemlidir. Çocuk odalarında open-safe adında çift açılım sistemi tercih etmeniz de güvenliği arttırmaktadır.
Plastik Nedir?
Tabiattan esinlenerek üretilmiş yüksek teknik özelliklleri olan maddelerdir. Elyaflarla kuvvetlendirilmiş olan plastikler günümüzde çelik kadar sağlam bir yapıya sahip ve aynı anda çelikten beş kat daha hafiftir. Uçaklar, yarış botları, kayaklar, golf ,tenis raketleri ve hatta otomobillerde kullanım alanları mevcuttur.
PVC Nedir?
PVC kısa adıyla bilinen polivinilklorid , tuz ve petrol bazında üretilen termoplastik bir üründür.Toz şeklinde kullanılan PVC dayanıklı ve yaygın kullanımı olan plastik türünden biridir.
Pencerelerde Ses Yalıtımı?
Dışarıda büyük gürültülerin olduğu ana caddelerde ki yaşam alanları için en önemli sorun gürültü kirliliğidir. Evlerinizde sakin bir bir hayat için ses yalıtımı çok büyük önem taşımaktadır. Pencerelerde ses yalıtımı konusunda dikkat edilmesi gereken üç ana başlık doğru profil, doğru cam seçimleri ve doğru montajın yapılmasıdır.
Pimapen pencere ile ne kadarlık bir ısı yalıtımı elde edebilirim?
Bir evdeki ısı kayıplarının %20’si cam ve çerçeveden, %8’i de havalandırmalardan kaynaklanmaktadır. Doğru Pimapen PVC doğrama seçimi ve uygun cam kombinasyonu ile burada kaybedilen %28’lik ısı kaybını en az seviyeye indirgemek mümkündür. Isı tasarrufunu öğrenin.(enerji tasarruf modülüne yönlen)Kaynak: Dr. O. Muzaffer TAMER’in Müstakil Bir Evde Isı Kayıpları Kitabı
Pencerlerde fiyat hesabı nasıl yapılır?
Metre tül, iki boyutlu bir malzemenin sadece boyu dikkate alınarak hesaplanan bir uzunluk birimidir. Pimapen pencere ve kapı sistemlerinde de kullanılan ana PVC profillerin toplam uzunluğunun belirlenmesinde "metretül" ölçü birimi kullanılmaktadır.PVC pencerelerin imalatında ve fiyat hesaplamasında kullanılabilecek en temel ölçme ve değerlendirme birimi metretüldür. Ancak pervaz, aksesuar, cam, mermer, işçilik ve montaj kategorileri metretül hesabına dahil değildir.
PVC Pencerelerde Metretül Tanımı Neleri Kapsıyor?Ana profiller (kasa profili, kanat profili, orta kayıt profili)Ana profillerin içindeki destek saclarıBağlantı elemanları (vidalar, orta kayıt bağlantı takozları, çektirmeler)ÇıtalarContalarMetretül kapsamı içindeki tüm malzemeler, PVC pencerenin üretim tekniği gereği kullanılmak zorundadır. Bu malzemelerin miktarı, şekli ve tüm fonksiyonları projeye uygun olarak istenen performansı sağlayacak şekilde belirlenmiştir ve PVC pencere sistemlerinin tabi tutulduğu testlerden başarı ile geçmesi ancak tüm bu özellikleri eksiksiz barındırmasıyla mümkün hale gelir.
Bu bağlamda hiçbir PVC pencere üreticisi bu malzemeler ve belirlenen standartlar üzerinde performansı kötü yönde etkileyecek herhangi bir değişiklik yapamaz.Yukarıda bahsettiğimiz kapsamlar dışında kalan fonksiyonlar ise nihai tüketicinin istekleri doğrultusun da şekillenir. Pimapen pencere fiyat hesaplaması yapılırken de tüm bu ekstra fonksiyon talepleri ayrı ayrı incelenir ve değerlendirmeye alınır. Bu noktada iyi bir PVC üreticisinin, satın alınan üründe maksimum fayda ve memnuniyet sağlanması açısından tekniğe aykırı istekler konusunda müşteriyi uyarması ve bilgilendirmesi gerekir. Böylece daha verimli ve doğru bir sistem oluşturulabilir.Pimapen Pencere Fiyatı Hesaplarken İhtiyacınız Olan Diğer Bilgiler;PVC Doğrama Fiyatı: PVC doğrama metrajı ile metretül satış fiyatı çarpılarak hesaplanır.Donanım Fiyatı: PVC doğramadaki açılımın türüne göre fiyat hesaplanır.Pervaz Fiyatı: Pervaz metrajı ile metretül satış fiyatı çarpılarak hesaplanır.Mermer Denizlik Fiyatı: Mermer denizlik uzunluğu ile metre tül satış fiyatı çarpılarak hesaplanır.
Pencerenin Nem İle İlişkisi
Bir evdeki ısı kayıplarının %20’si cam ve çerçeveden, %8’i de havalandırmalardan kaynaklanmaktadır. Doğru Pimapen PVC doğrama seçimi ve uygun cam kombinasyonu ile burada kaybedilen %28’lik ısı kaybını en az seviyeye indirgemek mümkündür. Isı tasarrufunu öğrenin.(enerji tasarruf modülüne yönlen)Kaynak: Dr. O. Muzaffer TAMER’in Müstakil Bir Evde Isı Kayıpları Kitabı
Terlemenin Hava Sıcaklığıyla İlişkisi
Bir evin içindeki havanın en düşük ve en yüksek sıcaklıklarda bünyesinde tutabileceği maksimum bir su miktarı vardır.Havanın sıcaklığı ne kadar düşük ise, tutabileceği su buharı miktarı da o kadar azdır.
Terlemenin oluşması için nem oranı da en önemli etkenlerden biridir.
Havanın içinde fazla miktarda su buharı varsa, oda içindeki sıcaklıktan daha düşük bir sıcaklıktaki yüzeye (cam gibi) rastlandığında terleme olacaktır.Odanın nem yüzdesinin düşük tutulması, terlemenin önlenmesi için önemli bir etkendir.
Bilimsel verilere göre 18-20°C sıcaklıktaki odaların nem değerleri:-%50 den aşağı ise : Kuru-%50 ile %60 arası ise : NORMAL-%60 ile %75 arası ise : Nemli-%75’den yukarı ise : Islak olarak kabul edilmektedir.
Bina İçinde Nem Üreten Kaynaklar
Yapılarda en önemli nem üretimi, yaşama fonksiyonlarının çeşitliliğinden doğmaktadır.
Yemek pişirme, çamaşır yıkama, çamaşır kurutma, döşemelerin silinmesi, camların silinmesi, su ısıtma, ütü yapma, çiçekleri sulama vs. nem üreten kaynaklardır.Örneğin;1 saatte üretilen nem; Çamaşır yıkama: 300gram/saat Çamaşır kurutma: 500gram/saat Yemek pişirme: 1000gram/saat Duş alma: 2600gram/saat İstirahat halindeki bir insandan nefes yolu ile: 40-50gram/saat Orta çalışma halindeki bir insandan nefes yolu ile: 70-80gram/saatUyuyan bir insan gecede deri ve nefes yolu ile: 1000gram/saatGenellikle evlerde kullanılan gaz yakıtlar, yanma esnasında önemli miktarda su buharı çıkarırlar. Havadaki karbondioksit miktarı, %0,1 olduğunda insan rahatsız olmaya başlar. İnsanlar teneffüs ettiği hava hacminin %4’ünü karbondioksit haline dönüştürür. Bu durum göz önüne alındığında evin havalandırma gereksinimi ortaya çıkar.
Nem ve Terleme Oluşumu, Malzemeler Üzerinde Etkisi
20. yüzyılın başlarında yapım tekniğindeki değişiklikler, insan yaşantısının farklılaşması ve endüstrinin gelişmesi yapılarda terleme zararlarını ortaya çıkarmıştır. Eski yapılarda küçük taş, tuğla, kerpiç, kireç, sıva gibi malzemeler kullanıldığından su buharının geçişlerinde akımı önleyici bir tabakaya rastlanmamaktaydı.
Günümüzde ise duvar iç yüzeyindeki terlemenin önlenmesi için modern metodlar kullanılarak duvarların ısı geçirgenlik dirençleri yükseltilmiş, duvarlar tabakalı olarak yapılmaya ve ısı yalıtım malzemeleri kullanılmaya başlanmıştır. Fakat uygulama yanlış yapıldığında ve alınması gerekli tedbirler alınmadığında duvar yüzeylerinde kaplama, sıva ve boya kabarmaları, çatlama ve küflenme gibi terleme zararlı ortaya çıkmaktadır. Dış duvarda mozaik, seramik, cam gibi buhar geçirmeyen kaplama malzemeleri su buharının duvar içinde yoğuşmasına sebep olmaktadır. Bu durumlar gösteriyor ki günümüz yapı şartlarında odaların havalanması tek başına yeterli değildir.
Nem ve Terleme Nedir?
Günlük yaşantımıza rutubet (nem) olarak adlandırdığımız olay, havanın içinde buhar halinde bulunan sudur. Hava her sıcaklıkta belli bir miktar suyu buhar olarak yoğuşur ve terleme meydana gelir. Havanın belli sıcaklıkta tutabileceği maksimum buhar miktarına doyma noktası denir.
Fransız Balkon Nedir?
Balkon kapıları, evinizin dışarıyla bağlantılarından biridir. Fransız balkon ise; önünde maksimum 50 cm’lik bir çıkıntı ve korkuluk bulunan bir balkon türüdür. Fransız balkon camlı olup, tek veya çift kanattan oluşmaktadır. İsteğe göre Pimapen sürme kapı sistemleriyle birleştirilebilir.
Fransız balkon kapısının büyük boyda olması, güçlü bir yalıtım ve yüksek kalitede malzeme kullanımı gerektirir. Pencerede olduğu gibi, daha kullanışlı ve emniyetli olması açısından balkonda da sıklıkla Pimapen PVC kapı tercih edilmektedir. Pimapen PVC kapı sistemleri ısı, ses, toz, hava ve su yalıtımı bakımından en iyi performansı sunar. Camların kaliteli olması da bu açıdan bütünleyici bir unsurdur. PVC balkon kapılarını seçerken binanın yapısına uygun olmasına da dikkat edilmelidir. Böylece kapılar tam olarak görevini görür. Ayrıca Pimapen PVC kapılar ekstra emniyet kilitleriyle, emniyet konusunda da yüksek donanımlıdır.
Pencerelerde Temizlik
Pencerenin İnşaat Aşamasında Korunması ve Temizliği :Pencerelerin kirlenmesinin kaçınılmaz olduğu her türlü çalışma esnasında (örn. Sıva, boya, beton işleri vs. ) pencerenin tamamı mutlaka bir boyacı folyosu (maskeleme bandı) ile kapatılmalıdır.Her türlü, özellikle de harç ve inşaat malzemelerinden kaynaklanan kirlenmeler kazınmadan hemen temizlenmelidir. Aksi takdirde bu maddeler profil ve cam yüzeyinin özelliğini bozarak matlaşmasına sebep olacaktır.Pencerenin yakınında ısı kaynaklı aletlerle (kaynak makinası v.s.) çalışmayınız .
Bunlar pencere çerçevesinde ve camda tamiri mümkün olmayan hasarlara sebebiyet verebilir.Pencerelerinizin su tahliyesini sağlayan kanalları, inşaat işleriniz sona erdikten sonra elektrikli süpürgenin sivri ucu yardımı ile ardından da nemli bir bezle temizleyiniz. Su tahliye deliğinin tıkanmamış olmasına özen gösteriniz. Bunların, zaman zaman temizlenerek açık tutulması daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır . Bu işlerle birlikte profil koruma bantlarını ve camdaki üretici çıkartmalarını temizleyiniz .
Pencerenin ilk temizliği bol su ile yapılmalıdır. Aksi takdir de yapışıp kalmış olan toz ve kum tanecikleri yüzeyde çizikler oluşturabilir!Pencere üzerindeki koruyucu bantlar; pencerenin montaj işlemi bittikten sonra sökülmelidir . Eğer binada inşaat işleri devam ediyorsa ( sıva , boya , badana v.s. ) pencere yüzeylerinin zarar görmemesi için koruyucu bantlar inşaat bitene kadar sökülmemelidir . Bantlar uzun süre güneş ışınlarına maruz kaldığında pencere yüzeyine kaynayacaktır . Bu durumda , sıcak hava üfleyen (saç kurutma makinası v.s.) bir ısıtıcı yaklaşık 1 dakika koruyucu bandın üzerine 10-15 cm mesafeden tutulmalı ve soğumadan çekilerek çıkartılmalıdır .Koruma bantlarını uzun süre güneş ışınlarına maruz bırakmayınız.Pencerelerin Periyodik Temizlenmesi:Çevremizdeki kimyasal tesisler ( fabrikalar , rafineriler , atık su arıtma tesisleri vb . ) , kirli dereler , niteliksiz kömür kullanan konut ve kuruluşların bacalarından çıkan çeşitli gazlar , is , duman, toz , buhar vs. hava kirliliğini oluşturmaktadır.Özellikle kış aylarında ve gittikçe artan oranda , dairelerin dış duvarlarının iç taraflarında , mobilyaların arkalarında , nemli alanlar ve küf lekeleri görülür . Daha ilerlemiş safhalarda ise hızla yayılan küf mantarları oluşur ve bir küf kokusu yayılır. Dairenizin içindeki ortam şartlarından ( sobalı veya kaloriferli olması , yemek pişirme , çamaşır-bulaşık yıkama , kurutma , banyodan yayılan su buharı , insanın kendisi , yetiştirdiğimiz çiçekler v.b. etkenlerden ) oluşan nem , soğuk mekan ve yüzeylerde birikerek özellikle ısı izolasyonu iyi olmayan dış duvarların iç taraflarında , kolon ve kirişlerde , içerdeki soğuk yüzeyli eşyalarınızda kirlenme , küflenme , benek şeklinde lekeler gibi kötü görüntüler olarak ortaya çıkar.Yukarıda saydığımız iç ve dış olumsuz etkenler diğer etkileyici faktörlerle (güneş , oksijen , su) birleşerek pencere üzerinde kirlenmelere neden olabilmektedir. ( Bu durum her türlü pencerelerde görülebilmektedir.)Kirlenme, pencerenizin iç yüzeyinde olabileceği gibi dış yüzeyinde de olabilir. Kirlenme sıklığı ve oranı bölgeden bölgeye, binadan binaya, mekandan mekana, odadan odaya değişebilir veya hiç olmayabilir. Çok uzun sürede olabileceği gibi çok kısa sürede de görülebilir . Bunlar tamamen dış etkenlere bağlıdır.Pencerelerin normal temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı , temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır.Pencerelerin dış etkenlerden alacakları zararı en aza indirgemek için , pencere iç ve dış yüzeyleri ortalama 15 günlük periyotlarla temizlenmelidir.Temizleme işlemi ne kadar geciktirilirse pencerenin temizlenmesi o kadar zorlaşmakta ve üzerindeki olumsuz durum hava kirliliğine bağlı olarak artmaktadır.
Pencerelerin temizliğinde ;Aseton,metilen klorit , tiner , gaz yağı, benzin, motorin v.b. gibi solvent türü malzemelerKatı partiküller (parçacıklar) içeren toz, veya sıvı deterjanlarTemizlik teli, zımpara gibi çizecek malzemeler kullanmayınız!Temizlik sırasında metal donanımın (ispanyolet., kilitleme parçası v.s.) su ve sabun ile temasından kaçınılmalı , teması halinde ise hemen kurulanmalıdır.Kirlenmenin yoğun olarak görüldüğü durumlarda, yüzey önce çamaşır suyu özellikleri içeren temizleyici ile silinmelidir . Beyaz temiz bir bez , çamaşır suyu ile ıslatılmalı ve kirli yüzeylerden birkaç kez geçirilerek ovulmalıdır . Kirlenme giderildiğinde pencere kurulanmalı , sonra pencerenin normal temizlik işlemi yukarıda anlatıldığı şekilde yapılmalıdır .
Tüm işlemler bittikten sonra , kirlenmenin geciktirilmesi için , bir beze hafif sıvı deterjan dökülerek çok ince , ıslak bir tabaka bırakacak şekilde pencere yüzeyine tatbik edilmelidir . Bu son işlemden sonra yüzey kurulanmamalıdır .Kaplamalı ve boyalı PİMAPEN’lerin temizliği , sadece sıvı deterjan ve nemlendirilmiş bez ile , fazla bastırmadan , yüzeydeki tozu alacak şekilde bir-iki kez silinerek yapılmalıdır.Camların Temizlenmesi :En iyi şekilde sıcak su ve temiz bir bez ile yapılır . Camlar çok kirli olduğunda suya biraz deterjan da katılabilir.Dış yüzeyi özel kaplamalı çift camlar için (örn. Güneşten korunma camları) özel temizleme talimatları geçerlidir. Bu talimatlara ihtiyacınız olması durumunda bayinizden yardım isteyebilirsiniz .Dikkat :Camların kullanımı esnasında aşındırıcı , kabartıcı bakım ve cila malzemelerinin kullanılması sakıncalıdır. Aynı şekilde , yüzeyde kazıma izleri oluşturacağından çizici araç ve jilet kullanılması da sakıncalıdır.Sadece cam çıtaları değiştirilerek tek cam yerine çift cam takılabilir.Camınızı değiştirerek havalandırma profilini doğramalarınızda kullanabilirsiniz.HAVALANDIRMA PROFİLİ :Tüm serilerde kullanılabilen, sürekli hava akışını sağlayan menfezlerdir. Sürgü kapak sayesinde sağa sola hareket ile açık veya kapalı konuma getirilir.Havalandırma profili; buhar, kirli hava ve nemin yoğun olarak bulunduğu mekanlar için, özelllikle önerilir .
MEKANIN DOĞRU HAVALANDIRILMASI
Pimapen doğramalarınızda, eski tip pencerelerinizdeki gibi aralıklar yoktur . Bu nedenle de , daha önceki doğramalarınızın kasa-kanat aralarından sızan hava artık içeri giremeyecek ve dolayısıyla eviniz kendiliğinden havalanmayacaktır. Fakat PİMAPEN pencerelerinizle evinizin ihtiyacı olan havalandırmayı kendinize göre düzenleyebilir, ısı tasarrufu ve sağlıklı havalandırma olanağına kavuşabilirsiniz .Oda içinde nefes alıp vermek, terlemek, yemek pişirmek, çamaşır yıkamak, banyo yapmak, oda içinde çamaşır kurutmak gibi birçok etkinlik sonucu evinizin nem oranı yükselmektedir. Örn. Bir kişi gecede , solunum yoluyla havaya 1 ile 1,5 litre arasında su buharı vermektedir. Bu etkenler sonucunda evinizdeki nem oranının artması, doğramalarda ve cam yüzeylerinde nem zerrecikleri ve küf oluşmasına neden olmaktadır.Camların iç tarafının buğulanması, her zaman için yeterli havalandırma yapılmadığının bir göstergesidir!İç odaların düzenli olarak havalandırılması, nem oranının artmasını ve buna bağlı olarak olumsuz etkileri engellemektedir.Evinizi belirli aralıklarla havalandırınız. En iyi havalandırma şekli, havanın tamamen akım yapmasını sağlamaktır. (Havanın cereyan yapması)En iyi metod yaklaşık 10 dk. süren karşılıklı havalandırmadır.Kullanılmış nemli havanın, temiz, soğuk ancak daha az nemli olanı ile yer değiştirmesi için takriben 5 ila 10 dakika havalandırma süresi yeterli olmaktadır. Pencereler kapatıldıktan sonra temiz hava hemen oda sıcaklığı derecesinde ısınır. Daha uzun süreli havalandırmalar ise gereksiz yere iç duvarları soğutur ve enerji tekniği açısından ekonomik olmaz.Odalarınızı gün içerisinde kullanıma göre 2 veya 3 kez havalandırınız.Havalandırma esnasında pencere kanadını sonuna kadar açınız.Havalandırma yalnız dışarının temiz havası ile yapılmalıdır ve nemli hava hiçbir zaman evin içerisinde diğer odalarda dolaştırılmamalıdır.Yağmurlu havalarda da yukarıda belirtilen şekilde havalandırma yapılabilir.Soğuk mevsimlerde doğru havalandırma süresini daha kolay tespit edebilirsiniz.Kapınızı veya pencerenizi açtığınızda camınızın dış yüzeyinin hemen puslandığını görürsünüz. Bu pus tekrar kaybolduğunda kapınızı veya pencerenizi kapatabilirsiniz. Bu durumda kirli hava (nemli hava ) tamamen değişmiş olur.
Pencerelerin Bakımı
Kapı ve Pencere aksesuarları günlük kullanım sonucu normal bir aşınmaya uğramaktadır.Mevsim koşullarına göre oluşan hava değişiklikleri , yapı malzemelerinde sürekli genleşmelere neden olmaktadır. Bu da duruma göre doğramaları ve doğramanın fonksiyonlarını etkilemektedir. Bu nedenlerden dolayı , pencere aksesuarları küçük birkaç ayar ile düzeltilebilecek şekilde tasarlanmıştır.
Aksesuarların Yağlanması :Her mekanik parçada olduğu gibi pencere aksesuarlarının hareketli parçalarının da, arada bir ince makina yağı veya katı yağ ( gres ) ile yağlanması , bu parçaların kolay hareket etmesini ve uzun süre işlevini sürdürmesini sağlayacaktır.
Pencere Kolunun Ayarlanması :Sürekli kullanılmasından ve kuvvete maruz kalmasından dolayı , pencere kolunun cıvataları zamanla gevşeyebilir. Bu cıvataları sıkabilmeniz için, kol aynasının kapağını hafifçe kaldırıp 90 derece çeviriniz ve tornavida yardımıyla civataları sıkınız.
Pencere Contaları :Pencere üzerinde bulunan sızdırmazlık elemanı siyah veya gri renkteki contaları , belirli aralıklarla arap sabunu ile silmek yumuşaklığını ve parlaklığını arttıracak , kanadın çalışmasını kolaylaştıracaktır . Ayrıca contaların işlevselliğinin sürekli olması için yuvalarından çıkıp çıkmadığının kontrol edilmesi , çıkmış ise el ile tekrar yerine oturtulması gerekir . Yuvasından çıkmış olan contaları tekrar yerine oturtmak için sivri ve keskin malzemeler kullanmayınız, aksi takdirde contalar hasar görebilir. Pencere aksesuar ve donanım ayarları konusunda bayilerimizden yardım isteyiniz.